tirsdag den 18. juni 2013

Verdens nemmeste hjemmebagte grov knækbrød


Verdens nemmeste knækbrød!
Denne opskrift bruger min mor altid til at lave knækbrød og selvom hun hver gang laver 2 plader, så er det et så stort hit i vores familie at de forsvinder i løbet af ingen tid! De er virkelig gode og er fantastiske som en snack også kan de jo ikke være andet end sunde, da de stort set kun består af frø og olie.  

Du skal bruge (til 2 plader) 
2 dl havregryn
2 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkefrø
1 dl græskarfrø
3 1/2 dl hvedemel (vi plejer at bruge 1 1/2 dl rugmel og 2 dl hvedemel)
2 tsk salt (jeg kommer altid mere i, da jeg godt kan lide dem saltede, men det kan man tilsmage undervejs) 
2 dl vand 
1 dl olie 


Alt det tørre blandes


 Tilsæt vand og olie - rør det hele godt sammen.


Del dejen, der skal være klistret, i 2 lige store portioner. Placer dejen på et stykke bagepapir, bred dejen lidt ud og læg et stykke bagepapir over. Rul dejen ud.
Tag papiret af en gang i mellem og tjek tykkelsen (når man ikke kan rulle dejen tyndere pga kærnerne er tykkelsen rigtig)

Skær nu trekanter eller firkanter ud i dejen. Bag ved 190 grader i 15-20 min. (Brug varmluft så bliver de sprøde) 

Man kan skifte hvedemelet ud med andre melsorter hvis man fx ikke kan tåle gluten. 

Velbekomme! Verdens bedste knækbrød - pas på du bliver afhængig! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar